luni, 23 mai 2011

Războiul din Libia capătă amploare

Războiul din Libia capătă amploare

Coaliţia internaţională va tăia, începând de astăzi, căile de aprovizionare ale forţelor liderului libian Muammar Kadhafi pentru limitarea capacităţilor de luptă ale acestora, a declarat ieri şeful Statului Major interarme al SUA, amiralul Michael Mullen.

"Forţele sale sunt răspândite între Tripoli (în vestul ţării) şi Benghazi (principalul bastion al insurgenţilor din est), iar noi vom încerca să le întrerupem susţinerea logistică. Acum suntem într-o situaţie în care ceea ce vom face depinde în parte de ceea ce face el", a declarat amiralul în cadrul emisiunii "State of the Union" difuzată de postul de televiziune CNN.

Michael Mullen a mai afirmat că atacurile coaliţiei nu au ca scop "să îl înlăture de la putere pe Kadhafi", ci să "protejeze civilii" libieni.

Prima fază a atacurilor aeriene desfăşurate împotriva Libiei este "un succes" şi a permis instaurarea unei zone de interdicţie aeriană, a declarat amiralul Michael Mullen pentru postul de televiziune "ABC". Atacurile aeriene au fost desfăşurate cu ajutorul avioanelor franceze şi britanice, dar şi salva de 112 rachete de tip Tomahawk. luat de pe : www.monitorulbt.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu